Η Εταιρία

Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκινά το 1976 όταν ο ιδιοκτήτης κ. Σπύρος Αναστόπουλος ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα στη βιομηχανία των γραφικών τεχνών και χαρτιού εκτύπωσης, δουλεύοντας αρχικά ως τεχνικός Τύπου στις  ημερήσιες εφημερίδες στην Αθήνα. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο κ Σπύρος Αναστόπουλος είχε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα μέσα για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία η οποία αργότερα θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές χαρτιού στην Ελλάδα.

 
Σημαντικές χρονιές στη πορεία της εταιρείας μας

1992: Ο Σπύρος Αναστόπουλος δημιουργεί την  “Δ & Σ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε. », μια εμπορική εταιρεία χαρτιού. Η εταιρεία διαθέτει ένα φορτηγό παράδοσης και οι εγκαταστάσεις της αποτελούνται από  200m2 αποθήκης και 60m2 γραφεία. Διαθέτει προσωπικό 2 ατόμων και δραστηριοποιείται  μόνο στην Αθήνα και σε γειτονικές περιοχές. Ο συνολικός κύκλος εργασιών για το πρώτο έτος λειτουργίας ανήλθε σε 160.000 ευρώ.

1994: η “Δ & Σ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε. »λόγω ανάγκης για περαιτέρω ανάπτυξη μετατρέπεται σε ΑΕ. Η εταιρεία έχει πλέον 2,000m2 αποθήκες και απασχολεί 3 άτομα στη λογιστική, 4 άτομα στις πωλήσεις, 4 οδηγούς φορτηγών και 2 άτομα στην αποθήκη. Ο κύκλος εργασιών του πρώτου οικονομικού έτους, ως ΑΕ, ανέρχεται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

1996-1998: Μια επιτυχημένη περίοδο τριών ετών με επεκτάσεις στη γκάμα προϊόντων και στη γεωγραφική κάλυψη των πωλήσεων. Η γκάμα των προϊόντων χαρτιού εμπλουτίζεται με περισσότερα μεγέθη, ποιότητες και είδη. Προστίθεται επίσης μια μεγάλη ποικιλία από ποιότητες χαρτιού σε ρόλους, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα των πωλήσεων από τους συντάκτες και τους εκδοτικούς οίκους (εφημερίδες και περιοδικά). Στο τέλος του 1998, η εταιρεία κατέχει 2,500m2 αποθήκη, 7 φορτηγά, απασχολεί 23 άτομα και ο κύκλος εργασιών του έτους είναι 6,6 εκατομμύρια ευρώ.

2004: Το έτος που σημαδεύτηκε από δύο πολύ σημαντικά γεγονότα για την πρόοδο της εταιρείας. Το πρώτο είναι η μεταβίβαση της εταιρείας στο νέες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην περιοχή Κορωπί, με αποθήκη 5.000μ2, κτισμένο σε πλήρη συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα αποθήκευσης χαρτιού. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, εξασφαλίζοντας έτσι την εύκολη και άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Το δεύτερο σημαντικό γεγονός είναι η είσοδος στην εταιρεία των δύο γιων και των διαδόχων του Σπύρου Αναστόπουλου. Τα δύο αδέλφια, ο Θάνος και ο Αλέξανδρος, 27 και 26 ετών αντίστοιχα, υπό τη σοφή και διακριτική καθοδήγηση του πατέρα τους, έδωσαν νέα ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η απόκτηση του ISO 9001: 2000 πιστοποιητικό συμμόρφωσης και ο κύκλος εργασιών 7,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

2008: Η εταιρεία μπαίνει δυναμικά στην επεξεργασία χαρτιού δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, εξοπλισμένη με υψηλής τεχνολογίας μηχανές  κοπής-αποθήκευσης  και ο κύκλος εργασιών του τρέχοντος έτους είναι 15.4 εκατομμύρια ευρώ.

2011: Ο Όμιλος ανανέωσε και εκσυγχρόνισε όλες τον εξοπλισμό της με την απόκτηση νέων Κλαρκ και φορτηγών που βελτίωσε την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της εταιρείας, μεγαλώνει επίσης την αποθήκη της στα 6.000m ².

2012: Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας, ο κ Σπύρος Αναστόπουλος αποφάσισε να αποκτήσει ένα νέο μηχάνημα κοπής χαρτιού(ρολού ρολού) για να ανταποκριθεί ακόμη περισσότερο στις απαιτήσεις των πελατών της. Επίσης, το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας μας διεύρυνε το δίκτυό της με νέες συνεργασίες εσωτερικού και εξωτερικού.

2014: Η εταιρεία μας εισέρχεται στην αγορά γραφικών τεχνών με την εισαγωγή ειδών όπως τυπογραφικές πλάκες εκτύπωσης,  χημικά εκτύπωσης, εκτυπωτικά μελάνια και  συστήματα CTP με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους πελάτες της.

2015: Ένας νέος στόχος εκπληρώθηκε και η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο της e-shop (dsagroupsa.com) με είδη γραφικής ύλης, Μελάνια & Toners για χρήση γραφείου. Επίσης η εταιρεία απέκτησε πιστοποίηση FSC από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης  BMTRADA.